Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

R6: Γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι από την Yamaha;



Στις μέρες μας οι R6 όλο και λιγοστεύουν. Οι Δημήτρηδες αναγκάζονται να πουλάνε τις R6 που με κόπο και ιδρώτα αγόρασαν λόγω του ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να τα συντηρούν. Έτσι, παρουσιάζεται η ανάγκη δημιουργίας ενός εξομοιωτή R6 όπου κάθε καυλωμένος  R6akias θα μπορεί να οδηγήσει την αγαπημένη του μηχανή, έστω και ψηφιακά.
Πριν μερικά χρόνια η Yamaha (σύμφωνα με τα χάλκινα βιβλία) είχε στα σκαριά ένα βιντεοπαιχνίδι στο οποίο ο παίκτης θα μπορούσε να οδηγήσει μια ειδική έκδοση της R6 στους Ελληνικούς δρόμους. Το παιχνίδι θα είχε arcade μορφή, δηλαδή θα προσπαθούσε να προσπεράσει όσες περισσότερες λακκούβες γίνεται κάνοντας σούζα και περνώντας όλα τα φανάρια. Ο κόσμος παρόλα αυτά, δοκιμάζοντας το παιχνίδι σε μια έκδοση beta το σχολίασε αρνητικά καθώς το παιχνίδι δεν ήταν ρεαλιστικό. Συγκεκριμένα, καμία R6 δεν είχε καλοφτιαγμένη εξάτμιση και πουθενά στο παιχνίδι δεν υπήρχε η επιλογή βρισίματος με την χρήση Χριστοπαναγιών. Έτσι η ιδέα απορρίφτηκε αλλά η δίψα του κόσμου δεν έσβησε.


Μερικά χρόνια αργότερα, ένας ανεξάρτητος developer βρήκε τα αρχεία της Yamaha και εξέλιξε το παιχνίδι που είχε αναπτύξει η Ιαπωνική εταιρία. Μεταξύ πολλών αλλαγών ξεχώρισε μια προσθήκη με την ονομασία The Mooncalling, ελληνιστί Το Μουνοκάλεσμα. Εκεί ο παίχτης πέρα από το λακουβοπροσπέρασμα μπορούσε να σφυράει κλέφτικα στα ξέκωλα προκειμένου να τα ανεβάσει για καγκουριες στο μοτόρι.

Η Yamaha αντέδρασε σχεδόν άμεσα και ζήτησε από τον developer να μπει στην ομάδα της Yamaha αλλιώς θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο για το Copyright. Ο τύπος (όχι εγώ) δέχτηκε και από τότε το παιχνίδι αναπτύσσεται. Φήμες από το 2310 52 10 10 λένε ότι θα κυκλοφορήσει πριν το 2024 και θα πουλήσει 47.952 αντίτυπα στο PC μέσω Steam και 2,5 μέσω του PlayStation Network.

Η παραπάνω ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνέβη στις 15/10/2012 στο μυαλό μου άρα οι πηγές είναι έγκυρες

3 σχόλια: